Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

 

Πρασινίζω το σχολείο


Στα πλαίσια του προγράμματος "Μπορώ κι εγώ να κάνω ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ " και επειδή είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι στα θέματα του περιβάλλοντος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης αποφασίσαμε  να ομορφύνουμε το σχολείο μας και να δημιουργήσουμε πράσινες γωνιές, μέσα από την Ανακύκλωση!

Αξιοποιήσαμε μπουκάλια και δοχεία πλαστικά που ήταν για πέταμα και τα μεταμορφώσαμε σε πολύ όμορφα γλαστράκια. Αφού λοιπόν βάλαμε χώμα και κοπριά μέσα σε αυτά, φυτέψαμε φυτά της αρεσκείας μας και στη συνέχεια αυτά τα γλαστράκια τα τοποθετήσαμε σε διάφορες γωνιές του σχολείου και τα φροντίζουμε καθημερινά. Έτσι και η σχολική αυλή γίνεται πιο ελκυστική και το περιβάλλον ανακουφίζεται από τα πολλά πλαστικά σκουπίδια. Όμως δε σας κρύβουμε ότι η διαδικασία μας άρεσε τόσο πολύ, που συνεργαστήκαμε  με άλλες τάξεις, πήραμε στα τρυφερά χεράκια μας σκαλιδάκια, σκάψαμε το χώμα στα παρτέρια, φυτέψαμε πολύχρωμα λουλούδια και το αποτέλεσμα  αποζημίωσε τους κόπους μας!
Καταλάβαμε ότι είναι στο χέρι μας να απολαμβάνουμε καθαρό και πράσινο περιβάλλον.  Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση, υπευθυνότητα και αγάπη για τον πλανήτη, που είναι το σπίτι μας!