Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

 

Επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής



Την Παρασκευή 24 Μαΐου η Γ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της πόλης μας, επειδή μας ενδιαφέρει πολύ η οδική ασφάλεια!

Έχοντας δίπλα μας συνέχεια τους υπεύθυνους αστυνομικούς - τροχονόμους του Πάρκου, ακούσαμε, είδαμε, βιώσαμε ο,τιδήποτε  σχετίζεται με την ασφαλή κυκλοφορία στους δρόμους. Μπορεί ηλικιακά να είμαστε μικροί, όμως από πολύ νωρίς πρέπει να μαθαίνουμε τη σωστή συμπεριφορά  είτε σαν πεζοί, είτε σαν οδηγοί, είτε σαν επιβάτες.

Γνωρίσαμε τα σήματα κυκλοφορίας και μάθαμε να τα συμβουλευόμαστε, αφού γίναμε για λίγο οδηγοί αυτοκινήτου, ποδηλάτες, πεζοί και με τη βοήθεια των τροχονόμων κυκλοφορήσαμε μέσα στο πολύ όμορφο και σωστά διαμορφωμένο Πάρκο. Ήταν όλα πολύ οργανωμένα!

Κοντά μας ήταν διασώστες του Ε.Κ.Α.Β με ασθενοφόρο όχημα, όπως επίσης και όχημα της Πυροσβεστικής με πυροσβέστες οι οποίοι μας ξενάγησαν στα ειδικά οχήματα, μας έδωσαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες και έλυσαν όλες τις απορίες που είχαμε.

Επιστρέψαμε στο σχολείο μας ευχαριστημένοι, γιατί μάθαμε πολλά χρήσιμα πράγματα.

Αμέτρητα "ευχαριστούμε " σε όλους τους υπεύθυνους του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής και υποσχόμαστε να κάνουμε πράξη το σύνθημά τους! "Ασφαλώς... κυκλοφορώ!"