Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄τάξη στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του κ. Κωνσταντίνου Κουμάκη


Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας, επισκεφθήκαμε το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής του κ. Κωνσταντίνου Κουμάκη και γίναμε για λίγο μικροί ζαχαροπλάστες.  
Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του εργαστηρίου, είδαμε όλα όσα χρειάζεται ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής για να λειτουργήσει και η έκπληξη όλων μας ήταν πολύ μεγάλη. Πραγματικά δε φανταζόμασταν έναν τόσο πλούσιο, μα και απαραίτητο εξοπλισμό. Αυτό όμως που μας σκανδάλισε και ονειρευτήκαμε να βουτήξουμε και να γευτούμε, ήταν το καζάνι με τη σοκολάτα. Σκέτος πειρασμός!
Στη συνέχεια σηκώσαμε μανίκια και πιάσαμε δουλειά! Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στο εργαστήριο, που πρέπει να πούμε ότι ήταν συνέχεια με χαμόγελο και προθυμία, αφού μας φόρεσαν σκούφους και ποδιές, μας έδειξαν πώς να φτιάξουμε και να στολίσουμε το δικό μας capcake. Πλάστης, ζαχαρόπαστα, πολύχρωμη τρούφα και άλλα όμορφα, χόρευαν στα χέρια μας. Το αποτέλεσμα; Μοναδικό!


Η γλυκιά αυτή επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγησή μας στο Μουσείο από τον κ. Κουμάκη. Θαυμάσαμε μοναδικές δημιουργίες ζαχαροπλαστικής, βραβευμένες σε πολύ σπουδαίους διαγωνισμούς και εκτός ελληνικών συνόρων. Το έργο όμως που μας εντυπωσίασε πιο πολύ απ' όλα, ήταν το ανάκτορο της Κνωσσού! Μείναμε με ανοιχτό το στόμα από την τελειότητα της τέχνης!
Πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους αυτούς που αξιοποιούν το ταλέντο και τη φαντασία τους και κάνουν το μεράκι τους  όχι μόνο επάγγελμα, αλλά και χόμπι.
Φεύγοντας δεν παραλείψαμε να γευτούμε ποικιλία γλυκών εδεσμάτων κι έτσι η εμπειρία μας ολοκληρώθηκε με τον πιο γλυκό τρόπο! Τα χαμόγελα και η ευχαρίστηση περίσσεψαν.
Ευχόμαστε στον ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου και σε όλο το προσωπικό να έχουν πάντα υγεία, δύναμη, υπομονή, έμπνευση και δημιουργικότητα!