Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

 

Ημερήσια εκδρομή των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων

 

Η ημερήσια εκδρομή των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων πραγματοποιήθηκε φέτος την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023. Προορισμός μας η Μεσαρά και πρώτος σταθμός μας ο αρχαιολογικός χώρος της Γόρτυνας, ένας χώρος με μεγάλη ιστορία, τόσο κατά τη Μινωική εποχή, όσο και κατά την ελληνιστική και  ρωμαϊκή εποχή. Πλήθος μνημείων και ευρημάτων αποδεικνύουν τη σημαντικότητα της πόλης.

Αμέσως μετά, επισκεφθήκαμε τα νέο Μουσείο Μεσαράς, ένα σύγχρονο μουσείο, που λειτούργησε πρόσφατα και περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό αρχαιολογικών θησαυρών που βρέθηκαν στην περιοχή.

Από εκεί κατευθυνθήκαμε στο Ζαρό και συγκεκριμένα στην πανέμορφη λίμνη του Ζαρού, η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Οι μαθητές/τριες μας απόλαυσαν εκτός από τη θέα και το παιχνίδι, καθώς ο χώρος προσφερόταν για τέτοιες δραστηριότητες. Δίπλα στη λίμνη έχει διαμορφωθεί ένας χώρος πάρκου, το Natural park, το οποίο επισκεφθήκαμε. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε φυτά και ζώα του τόπου μας και άλλων περιοχών, καθώς και λαογραφικές γωνιές,  που αναπαρίσταναν επαγγέλματα που έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό, τελευταίος σταθμός της εκδρομής ήταν η μονή Βροντισίου, μια σημαντική, ιστορική μονή, από τις παλαιότερες στην Κρήτη, φρουριακού τύπου,  με εικόνες από ζωγράφους της κρητικής σχολής, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με πανοραμική θέα στον κάμπο της Μεσαράς.

Αφού ξεναγηθήκαμε στους χώρους της μονής, μας κέρασαν όλους μικρούς και μεγάλους και απολαύσαμε τη δροσιά του χώρου, είχε έρθει η ώρα να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Ήταν μια μέρα διαφορετική από τις άλλες, που οι μαθητές/τριες μας χάρηκαν και απόλαυσαν πολύ. Και του χρόνου!