Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας, τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 δύο πολύ σπουδαίους συγγραφείς από τον τόπο μας. Την κ. Μαρία Δασκαλάκη και τον κ. Μάνο Ταμιωλάκη, οι οποίοι οφείλουμε να πούμε, ότι αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας με μεγάλη προθυμία.



Τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι μαθητές μας, αφού είχαν μελετήσει τα βιβλία των συγγραφέων "Το ταξίδι της γραμμής" και "Μυστική Αποστολή Περιπέτεια στο Μεγάλο Κάστρο" παρουσίασαν πολύ όμορφες δράσεις σχετικές με τα θέματα των παραπάνω βιβλίων. Έπαιξαν, τραγούδησαν, εξέπληξαν, συγκίνησαν συγγραφείς και εκπαιδευτικούς! Τόσο η κ. Δασκαλάκη όσο και ο κ. Ταμιωλάκης απάντησαν με μεγάλη διάθεση στις πολλές απορίες μικρών και μεγάλων!


Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Χναράκη Μαρία, Φιωτάκη Ιωάννα, Καμπουράκη Εύη και Πυτικάκη Ελευθερία. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική, δημιουργική και συνάμα ευχάριστη ημέρα για όλους μας στο σχολείο.

Αμέτητα "ευχαριστώ" στους μαθητές μας, στην πάντα υποστηρικτική Διεύθυνση του σχολείου,  στους εκπαιδευτικούς, μουσικό, θεατρικής αγωγής, εικαστικών και ιδιαίτερα στους δύο συγγραφείς, που με τα βιβλία τους μας έδωσαν το ερέθισμα, να μάθουμε και να δημιουργήσουμε!

Ευχόμαστε από καρδιάς, πάντα να έχουν αφορμές για συγγραφική έμπνευση!


Και να μην ξεχνάμε πώς το βιβλίο δεν είναι μόνο γνώση, είναι ιδέες, είναι συναισθήματα, είναι ζωή...

                                                                                       Η εκπαιδευτικός

                                                                                                         Χναράκη Μαρία