Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

 

Επίσκεψη της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας στο σχολείο μας 




Την 
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 επισκέφθηκε το σχολείο μας η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο προγράμματος πρόληψης για τη στοματική υγεία που υλοποιεί και αφορά  μαθητές/τριες Δημοτικών σχολείων με στόχο πιο όμορφα και πιο φωτεινά χαμόγελα.  


Στόχος της δράσης ήταν να μάθουν τα παιδιά να φροντίζουν σωστά τα δόντια τους, να εξοικειωθούν με τον/την οδοντίατρο και τις επισκέψεις σε αυτόν/ήν, γεγονός που συμβάλλει στη διαμόρφωση κουλτούρας πρόληψης από μικρή ηλικία.



Τα παιδιά των Α΄ και  Β΄ τάξεων του σχολείου μας, εξετάστηκαν από τον Οδοντίατρο κ. Βαρούχα και σε όσα υπήρχε η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, έγινε φθορίωση.

Σε όλα τα παιδιά που εξετάστηκαν, δόθηκε το παιδικό παραμύθι της κ. Ειρήνης Ανδρουλάκη με τίτλο «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών, ο Μάστορας». Διαβάζοντάς το τα παιδιά,  θα μπορέσουν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τη σημαντικότητα της διατήρησης της στοματικής τους υγείας.

Επίσης,  συμμετείχαν σε βιωματικό θεατρικό δρώμενο, εμπνευσμένο από το συγκεκριμένο παραμύθι,  με εμψυχώτρια την κ. Έφη Δράκου, που ενθουσίασε όλα τα παιδιά.



Παρόντες στη δράση ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Δεβλιώτης και ο Πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Σμπώκος.

 Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειακό Σύμβουλο και υπεύθυνο της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας κ. Πιτσούλη Γιώργο, καθώς και τον οδοντίατρο κ. Βαρούχα Νίκο για την υλοποίηση της δράσης στο σχολείο μας, η οποία ολοκληρώθηκε με εξαιρετικά αποτελέσματα.