Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019


6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

       Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών υιοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην προσπάθειά του να παρακινήσει τις σχολικές μονάδες να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.
Κεντρικός στόχος της φετινής ημέρας είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός ή εκτός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης  της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
Με κεντρικό σύνθημα: «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου»


πρότεινε στις σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια. 
Το σχολείο μας, αναζητώντας κατάλληλο χώρο για τη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εξασφάλισε τη δυνατότητα επίσκεψης  σε αθλητικό κέντρο LIDO SOCCER την  Πέμπτη 3 Οκτωβρίουημέρα κατά την οποία διεξήχθη το πρόγραμμα σχολικού αθλητισμού με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις τάξεις του σχολείου μας.


Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε:
Α΄ τάξη:  Κυνηγητό πυραμίδες
                Μεταφορά στεφανιών
Β΄ τάξη:   Κυνηγητό με μπάλα
                Μεταφορά στεφανιών με μετακίνηση
                Τσουβαλοδρομίες
Γ΄ τάξη:   Μεταφορά μπαλακιού με κουτάλα                       
                        Σκυταλοδρομία με καμάρες
Δ΄ τάξη:  Σκυταλοδρομία με αλυσίδα
                Σκυταλοδρομία ζευγάρια κυλίσματα
                       Διελκυστίνδα
Ε΄ τάξη:   Ποδόσφαιρο
                         Μπάσκετ
                 Πετοσφαίριση
ΣΤ΄ τάξη:  Ποδόσφαιρο
                  Μπάσκετ
                         Πετοσφαίριση
Στα παιδιά, εκτός του προγραμματισμένου δεκατιανού προσφέρθηκαν φρούτα στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας που συνδύαζε τον αθλητισμό με τη σωστή διατροφή.