Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019


Πρόγραμμα κομποστοποίησης στο σχολείο μας

Την προηγούμενη σχολική χρονιά παραλάβαμε από τον ΕΣΔΑΚ ένα κάδο κομποστοποίησης, συμμετέχοντας και εμείς  στο πρόγραμμα που αφορούσε τις σχολικές μονάδες.
Στόχος ήταν, αφενός η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μαθητών για την όλη διαδικασία και αφετέρου η δυνατότητα απορρόφησης των σχετικά μεγάλων ποσοτήτων τροφικών υπολειμμάτων που συγκεντρώνονται στα σχολεία.

Η κομποστοποίηση ως διαδικασία έχει σημαντικά οφέλη, τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να βάλουμε τη διαδικασία της κομποστοποίησης στην καθημερινότητα της νέας γενιάς.

Την παρουσίασή του στους μαθητές του σχολείου μας ανέλαβε το ΣΤ2 τμήμα του σχολείου μας και ο δάσκαλός τους κ. Αγγελίδης Γαβριήλ, που θα είναι και ο υπεύθυνος του προγράμματος.



Ετοίμασαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα το περιβάλλον και την προστασία του με τελική κατάληξη τον κομποστοποιητή και τη λειτουργία του. Το δρώμενο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου σε όλους τους  μαθητές του σχολείου μας με στόχο να σηματοδοτήσει την έναρξη της δράσης.
Στην παρουσίαση συμμετείχαν με ένα σχετικό με το θέμα τραγούδι και οι μαθητές του ΣΤ1 τμήματος.
Στο τέλος τα παιδιά της Α΄ τάξης, με την καθοδήγηση της κ. Φιωτάκη Ιωάννας, τραγούδησαν ένα τραγούδι για το δέντρο τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα της δράσης μας συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Τους ευχαριστούμε πολύ όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, και ελπίζουμε ότι η δράση αυτή θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.