Γ΄ τάξη

Υγιεινή διατροφή

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγιεινή διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα σωστής ανάπτυξης και καλής υγείας για τους μαθητές. Είναι σημαντικό τα παιδιά να αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, καθώς τα θεμέλια για την καλή υγεία και τις σωστές συνήθειες στη ζωή τους διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.
Θεωρώντας ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα αυτό, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου,  αποφάσισαν να ασχοληθούν με την υλοποίηση προγραμμάτων  και δράσεων υγιεινής διατροφής κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών μας στο θέμα αυτό.


Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής, υλοποιήθηκε η πρώτη δράση η οποία ήταν: υγιεινό πρωινό για όλους τους μαθητές.
Στα πλαίσια της δράσης αυτής, τα παιδιά έφεραν στο σχολείο υγιεινά και μόνο τρόφιμα, τα οποία μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους συμμαθητές του τμήματός τους, σε ένα κοινό υγιεινό δεκατιανό με την εποπτεία του εκπαιδευτικού του κάθε τμήματος.
Εντυπωσιαστήκαμε πραγματικά από τις πολύ ωραίες ιδέες και προτάσεις των μαμάδων για υγιεινό κολατσιό και σας ευχαριστούμε θερμά για όσα ετοιμάσατε. Ήταν μια ευκαιρία να δουν τα παιδιά πόσο νόστιμα είναι και τα υγιεινά τρόφιμα.
Τη δράση της ημέρας υιοθέτησε και το κυλικείο του σχολείου μας. Ο υπεύθυνος του κυλικείου μας κ. Παναγιώτης με πολλή διάθεση έδωσε τις δικές του ιδέες υγιεινού πρωινού, οι οποίες άρεσαν στα παιδιά  και θα συνεχιστούν και την υπόλοιπη χρονιά με πολλές εκπλήξεις.
Και εμείς όμως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για υγιεινή διατροφή από τους μαθητές μας με πολλές άλλες δράσεις που σίγουρα θα αρέσουν στα παιδιά. Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια θα  έχει ανταπόκριση.