Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

 Το δρώμενο «Η Τέχνη πάει βόλτα» από το Ε1


Την Τετάρτη 12 Ιουνίου κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο τελευταίος καύσωνας, οι μαθητές/τριες του 1ου τμήματος της Πέμπτης τάξης, γέμισαν «δροσιά» την αίθουσα 13 του σχολείου μας!


Με την καθοδήγηση της Εικαστικού μας κ. Ελευθερίας Πυτικάκη, παρουσίασαν το δρώμενο «Η Τέχνη πάει βόλτα». Η ιδέα ήταν να γίνει η παρουσίαση στην αυλή του σχολείου, αλλά αυτό ανατράπηκε, λόγω της αφόρητης κι επικίνδυνης ζέστης των ημερών. Έτσι, επιλέχθηκε η αίθουσα , που δυστυχώς, έκανε εφικτή την παρακολούθηση μόνο από τους γονείς των μαθητών. Ωστόσο, αυτό δεν στάθηκε  εμπόδιο για μια εξαιρετική δουλειά που έγινε!

Κάτω από αντίγραφα έργων σε καμβά που αναρτήθηκαν στον χώρο, 10 καλλιτέχνες «ζωντάνεψαν» μπροστά μας: Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, Γιαν Βερμέερ, Εντγκάρ Ντεγκά, Γκούσταβ Κλιμτ, Πάμπλο Πικάσο, Σαλβαντόρ Νταλί, Φρίντα Κάλο και Κιθ Χάριγκ…

Κάτω από τον ήχο υπέροχης μουσικής, οι μαθητές παρουσίαζαν τις βιογραφίες τους, ενώ ταυτόχρονα, άλλοι έγιναν «ζωντανοί» πίνακες και άλλοι οι ίδιοι οι καλλιτέχνες!



Η  κ. Ελευθερία, που με τις άρτιες γνώσεις της και την εικαστική της  δυνότητα επιμελήθηκε το ντύσιμο και το μακιγιάζ των μαθητών-μοντέλων,  κατασκεύασε η ίδια με απλές κούτες τα υπέροχα φόντα-κορνίζες για κάθε πίνακα, μέσα στον οποίο «έμπαιναν» τα ζωντανά μοντέλα.

Στο τέλος της παρουσίασης, οι Μπαλαρίνες» του Ντεγκά, «βγήκαν» από τους πίνακες και χόρεψαν μπροστά στο κοινό, κλείνοντας την παρουσίαση με τη χάρη και την αρμονία τους.

‘Έτσι, η σχολική  αίθουσα μετατράπηκε σε φαντασμαγορική «γκαλερί» , που ταξίδεψε γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ιστορία της Τέχνης , στον χώρο και στον χρόνο, με χρώματα και μουσικές που ενθουσίασαν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους,  μικρούς και μεγάλους!