Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

 

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στόχο έχει να αναδείξει την ωφελιμότητα της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής.

Με κοινό σύνθημα: «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ», όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διέθεσαν μία ημέρα για την οργάνωση αθλητικών δράσεων  προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, οι μαθητές/τριες των Δ΄,  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του «Karteros Beach Sports Center- Παγκρήτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Καρτερού», όπου η Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων,  διοργάνωσαν αθλητικές δραστηριότητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο και να ενημερωθούν για τις εγκαταστάσεις και τους Μεσογειακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν εκεί, να γνωρίσουν όλα τα αθλήματα παραλίας που τους παρουσίασαν εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτά.

Αντίστοιχα, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, οι μαθητές/τριες των Α΄,  Β΄ και Γ΄ τάξεων, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Lido Soccer. Συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί για τα παιδιά και έπαιξαν παιχνίδια στα γήπεδα των εγκαταστάσεων.