Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

 

                   Συμμετοχή στο διαγωνισμό της Action Aid                 "Η δύναμη στο πιάτο σου" (Food waste)

                     

                          

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου με την εκπαιδευτικό των Εικαστικών κ. Πυτικάκη Ελευθερία, συμμετείχαν στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης, μια ετήσια εκστρατεία που διοργανώνεται από την ActionAid με θέμα:  «Η δύναμη στο πιάτο σου»

Η φετινή εκστρατεία ήταν αφιερωμένη στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης 12 για την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, και επικεντρώθηκε στη σπατάλη τροφίμων(food waste). Στόχος ήταν  η δημιουργία βιώσιμων έργων τέχνης από τα ίδια τα παιδιά, ώστε θα κατανοήσουν στην πράξη την έννοια της σπατάλης της τροφής και να  δουν τους  τρόπους με τους οποίους μπορούν να τη μειώσουν, αξιοποιώντας πράγματα που μπορεί να θεωρούνται αποφάγια..

Χρησιμοποιώντας υλικά όπως: υλικά φλοιούς φρούτων (ποστοκάλι, μήλο, μπανάνα), ζωμό από  παντζάρι, παντζάρι, χυμό φρέσκου λεμονιού, κουκούτσια ελιάς,  μήλα, κέλυφος από σαλιγκάρια, πράσινα φύλλα φτιάχτηκε το πρώτο βιώσιμο έργο μας η FRIDA KALO .

Με  μπανανόφλουδα, κουκούτσια ελιάς, φλούδια μανταρινιού, φλούδια από μούσμουλα, κρεμμυδόφυλλα, δυόσμο, βασιλικό, ζωμό από παντζάρι(παγάκι)  χυμό λεμονιού (παγάκι)  φτιάχτηκε το δεύτερο βιώσιμο έργο μας ο «Χορευτής».


Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες μας και την Εικαστικό μας την κ. Ελευθερία που εμπνέει τα παιδιά και τους διδάσκει ήθος και αξίες με τη δύναμη της τέχνης.