Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

 

Δράση για τη φιλία και τη συνεργασία



Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δράσεων, οργανώθηκε εκδήλωση για τη φιλία και τη συνεργασία. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης:

 Οι μαθητές/τριες της Α΄και Β΄τάξης

Έφτιαξαν κολλάζ με θέμα τη φιλία και τις πιθανές συγκρούσεις βασίζοντάς το στις ζωγραφιές τους. Το πρώτο κολλάζ βασίστηκε στην αγάπη και τη φιλία, ενώ στο δεύτερο οι ζωγραφιές είχαν θέμα συγκρούσεις των μαθητών εντός σχολείου.

·                  Τα  παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και ζωγραφίζοντας τα αποτυπώματα των χεριών τους, έφτιαξαν ένα υπέροχο κολάζ με ένα φωτεινό ήλιο φιλίας με ακτίνες τα χεράκια τους. Πέρασαν ένα ισχυρό μήνυμα συμφιλίωσης- συνεργασίας και όχι συγκρουσεων. Τα χέρια φωτίζουν και δεν καταστρέφουν ούτε πληγώνουν.

Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης

Συμμετείχαν στη δράση: «Αφήνω να φύγουν μακριά τα αρνητικά μου συναισθήματα» , φούσκωσαν μπαλόνια και στη συνέχεια έγραψαν πάνω ότι τους θυμώνει και τα άφησαν τα μπαλόνια να φύγουν μακριά. Ελευθερώνοντας τα αρνητικά συναισθήματα έβαλαν στη θέση τους τα αντίστοιχα θετικά.                                              

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες του σχολείου

Ενώθηκαν με μια μεγάλη αγκαλιά και μέσα από τα τραγούδια τους πέρασαν το μήνυμα της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης! Συμμετείχαν στην τελική δράση τραγουδώντας τα τραγούδια:

 

«Αν όλα τα παιδιά της γης» Α΄ τάξη

«Υπάρχουν χέρια»   Β΄ - Γ΄ τάξη(ελληνικά)

«Υπάρχουν χέρια»  Δ΄ τάξη(αγγλικά)

«Υπάρχουν χέρια»   Ε΄ - ΣΤ΄ τάξη(γερμανικά)