Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

          ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

 

Οι γονείς που ενδιαφέρεστε να φοιτήσει το παιδί σας στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να υποβάλλετε τη σχετική αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης από 28 Μαΐου ως 17 Ιουνίου 2021 στον σύνδεσμο:

 https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-protupo-peiramatiko-skholeio

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2021 - 2022 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων που περιλαμβάνει ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικές με την κατανόηση κειμένων Ελληνικής Γλώσσας και  Μαθηματικών εννοιών. Δεν ορίζεται συγκεκριμένη εξεταστέα ύλη σε σχολικά εγχειρίδια και σε καμία περίπτωση δεν ελέγχονται γνώσεις, που απαιτούν απομνημόνευση. Ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας ορίζεται η Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και θα είναι διάρκειας 2,5 ωρών. Ο χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί στη σελίδα του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Την ημέρα διενέργειας των εξετάσεων οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και το αποδεικτικό υποβολής της αίτησής τους για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Οι μαθητές/τριες αρχικά θα εγγραφούν κανονικά στα Γυμνάσια που ανήκουν και αν επιτύχουν στις εξετάσεις, θα πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή τους στο Πρότυπο Γυμνάσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες,  σας επισυνάπτουμε:

Δελτίο τύπου του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου

Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας