Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

 

Την Τρίτη 16-3-2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημέρωση  των μαθητών των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας με θέμα: «Ασφάλεια στο διαδίκτυο».

Την ενημέρωση πραγματοποίησε η κ. Μπουλνακάκη Κατερίνα από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinernet4kids - https://saferinternet4kids.gr/) που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) Ηρακλείου και συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής.

Το διαδίκτυο χρησιμοποιείται ευρύτατα σήμερα από όλους και φυσικά και από τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, για την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την επικοινωνία. Ειδικά τη φετινή σχολική χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας, το διαδίκτυο στηρίζει την λειτουργία της τηλεκπαίδευσης  και τη αδιάλειπτη επικοινωνία των εκπαιδευτικών με τους μαθητές/μαθήτριες τους.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θεωρήσαμε απαραίτητο τα παιδιά να ενημερωθούν σωστά και υπεύθυνα για τη σωστή χρήση του διαδικτύου, αλλά και τους πιθανούς κινδύνους για να τους αντιμετωπίσουν σωστά και η πλοήγηση τους να είναι πάντα ασφαλής.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μπουλνακάκη για την πολύ εύστοχη και παιδαγωγική ενημέρωση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας για δύο περίπου ώρες.