Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018


5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


       Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών υιοθέτησε την
Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην προσπάθειά του να παρακινήσει τις σχολικές μονάδες να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.
Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.



Με κεντρικό σύνθημα: «Ας κινηθούμε», πρότεινε στις σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου διάφορες αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια.  
Το σχολείο μας, αναζητώντας κατάλληλο χώρο για τη διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εξασφάλισε τη δυνατότητα επίσκεψης  σε αθλητικό κέντρο LIDO SOCCER την  Τετάρτη 17 Οκτωβρίουημέρα κατά την οποία διεξήχθη το πρόγραμμα σχολικού αθλητισμού με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις τάξεις του σχολείου μας.


Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε:
Α΄ τάξη:  Το διαβολάκι
                Μεταφορά μπαλονιών
Β΄ τάξη:   Σκοποβολή με μπαλόνια
                Μουσικά στεφάνια
Γ΄ τάξη:   Σκυταλοδρομίες
                Διελκυστίνδα
Δ΄ τάξη:  Τσουβαλοδρομίες
                       Διελκυστίνδα
Ε΄ τάξη:   Ποδόσφαιρο (Αγόρια)
                         Μπάσκετ (κορίτσια)
ΣΤ΄ τάξη:  Ποδόσφαιρο (Αγόρια)
                          Πετοσφαίριση (κορίτσια)

Μετά το τέλος του προγράμματος οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κινηθούν ελεύθερα στο χώρο παίζοντας παιχνίδια και οργανώνοντας δράσεις που τους ευχαριστούσαν,  κάνοντας πράξη το κεντρικό σύνθημα της ημέρας: «Ας κινηθούμε».