Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018


Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό



Κατανοώντας τη σημασία που έχει για γονείς και εκπαιδευτικούς η ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν τη φοίτηση των παιδιών στο σχολείο, ιδιαίτερα στις πρώτες τάξεις και η σωστή προσέγγισή τους προς όφελος των μικρών μας μαθητών, το σχολείο μας προγραμμάτισε και υλοποίησε απογευματινή συνάντηση - ομιλία για τους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης με θέμα:
 «Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Τι μπορώ να κάνω ως γονέας;».
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 στις 7.30μ.μ. στο χώρο του σχολείου από την ψυχολόγο κ. Νικηφόρου Παρασκευή.



Η μετάβαση των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο θεωρείται μια εξαιρετικά κρίσιμη εμπειρία στη ζωή του παιδιού. Σημαντικό είναι, με τη σωστή προσέγγιση, να δημιουργήσουμε στους μικρούς μαθητές συνθήκες ψυχοσυναισθηματικής επάρκειας, ώστε να αποκτήσουν εξαρχής μια θετική άποψη για το σχολείο και να έχουν την αίσθηση ότι είναι επαρκείς ως μαθητές.


Αυτά και πολλά άλλα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ενώ οι γονείς έθεσαν τα θέματα  που τους απασχολούσαν και συζητήθηκαν απορίες και τρόποι χειρισμού.
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Νικηφόρου για τη συνεργασία της, την παρουσία της στο σχολείο μας και τα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που μας ανέπτυξε για το θέμα.
Ευχαριστούμε πολύ και τους γονείς για την παρουσία τους και την ανταπόκρισή τους στη δράση του σχολείου.
Ευχόμαστε σε όλους να έχουν μια δημιουργική χρονιά.