Η ελιά και το λαδάκι, στης (Δ΄) τετάρτης το πιατάκι!
Από τη μια η ενότητα της Γλώσσας με θέμα την ελιά, από την άλλη η Ιστορία και τα συμπόσια των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και η υγιεινή διατροφή την οποία υποστηρίζουμε πολύ, μαζί βέβαια με τη διάθεση και το κέφι μας, μάς ξεσήκωσαν να οργανώσουμε στην τάξη "συμπόσιο" με θέμα την ελιά και το πολύτιμο, παρθένο τοπικό προϊόν μας, το λάδι!
10 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα και αφού αγοράσαμε φρέσκα φασολάκια, τα καθαρίσαμε και ακολουθώντας βήμα βήμα τη συνταγή του βιβλίου της Γλώσσας, τα ψήσαμε στην κατσαρόλα με αγνό ελαιόλαδο, πατατούλες, ντοματούλα και διάφορα μυρωδικά. Το αποτέλεσμα; Μόνο ο ουρανίσκος μας μπορεί να το περιγράψει!!!
Στρώσαμε λοιπόν τραπεζομάντιλα, φτιάξαμε υγιεινές σαλάτες με ελίτσες και λαδάκι, συνδυάσαμε κρητικό ντάκο , λαδοπαξίμαδο, πάστα ελιάς, ελιόψωμο, μυζήθρα ντόπια και όλα αυτά παρέα με τα λαδερά φασολάκια δημιούργησαν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα! Πραγματικά δεν χορταίναμε την απόλαυση! Συμπόσιο που θα το ζήλευαν ακόμη και οι αρχαίοι μας πρόγονοι! Καλέσαμε τη διευθύντριά μας, για να γευτεί τα καλούδια μας και συγκινήθηκε πολύ.
Στο τέλος γευτήκαμε φρέσκο χυμό φρούτων, καθώς επίσης και χειροποίητο χαλβά σιμιγδαλένιο φτιαγμένο με λάδι, τραγουδήσαμε για το ευλογημένο δέντρο της ελιάς και τα πολύτιμα προϊόντα της και νιώσαμε τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση.
Ήταν άλλη μια βιωματική εμπειρία στο σχολείο που έχει γίνει υπέροχη ανάμνηση!
Πολλά "ευχαριστώ" στις μαμάδες που μας βοήθησαν με προθυμία!