Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

 

Ενημέρωση για την ημέρα του Αγιασμού και τη λειτουργία του σχολείου την πρώτη εβδομάδα

 

Αγαπητοί γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει. Μια χρονιά διαφορετική με συνθήκες πρωτόγνωρες για την εκπαιδευτική κοινότητα και για όλη την κοινωνία.

Όλοι αισθανόμαστε ανασφάλεια και άγχος, όμως είμαι βέβαιη ότι όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές με υπομονή θα συνεργαστούμε και θα αντιμετωπίσουμε το σημερινό γίγνεσθαι όσο καλύτερα μπορούμε.

Ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30.

Οι συνθήκες βέβαια, θα είναι διαφορετικές από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα και αναγκαστικά προσαρμοσμένες στα σημερινά επιτρεπόμενα δεδομένα.

Η προσέλευση των μαθητών θα ξεκινήσει στις 10.15. Στις εισόδους του σχολείου θα υπάρχουν καταστάσεις, αλλά και εκπαιδευτικοί που θα καθοδηγούν τα παιδιά στις αίθουσες διδασκαλίας τηρώντας πάντα τις αναγκαίες αποστάσεις, όπου θα τα υποδέχεται ο/η εκπαιδευτικός του τμήματος.

Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στον αύλειο χώρο. Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι γονείς των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης που θα μπορούν να εισέρχονται στον αύλειο χώρο (ένας γονέας για κάθε παιδί) και θα παραμένουν σε αυτόν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας, διατήρηση αποστάσεων) προκειμένου να παρευρεθούν την ημέρα αυτή δίπλα στους μαθητές της Α΄ τάξης του Σχολείου μας.



Με το πέρας του Αγιασμού, ο ιερέας θα περάσει απ΄ όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν σταδιακά από τις 11.15-11.30. Πρώτα οι γονείς και μαθητές της Α΄ τάξης και στη συνέχεια οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων με τη σειρά. Η προσέλευση και  αποχώρηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί και από τις δυο εισόδους, οι οποίες ωστόσο κατά τη διάρκεια του αγιασμού θα παραμείνουν κλειστές.

Κατά την προσέλευση των μαθητών αλλά και των γονέων και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο του σχολείου, παρακαλούμε να τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το ΦΕΚ 3780/8-9-2020.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς, μαθητές και επισκέπτες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου και στους εξωτερικούς σε περιπτώσεις συνωστισμού όπως κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών αλλά και κατά την πραγματοποίηση του Αγιασμού (ΦΕΚ 3780/τΒ΄/08-09-2020).

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται καθημερινά από τις 8.00-8.15. Οι μαθητές/τριες θα κατευθύνονται άμεσα στην αίθουσα διδασκαλίας, όπου θα τους περιμένει ο/η εκπαιδευτικός που διδάσκει την πρώτη διδακτική ώρα. Οι πόρτες εισόδου δε θα ανοίγουν νωρίτερα από τις 8:00.

Την Τρίτη 15/9/2020 οι μαθητές/τριες  θα έρθουν στο σχολείο με τις τσάντες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει κανονικά στις 8.15 και θα σχολάσουν στις 12.25. Από την Τετάρτη το πρωινό πρόγραμμα θα πραγματοποιείται κανονικά και τα παιδιά θα σχολούν στις 13.15.

Κατ΄ εξαίρεση, για τους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης η προσέλευσή τους την Τρίτη και μόνο για την ημέρα εκείνη θα γίνει στις 8.30. Τα παιδιά θα χωριστούν σε τμήματα και με τη συνοδεία των δασκάλων τους θα οδηγηθούν στις αίθουσες διδασκαλίας. Οι συνοδοί γονείς θα παραμείνουν στον αύλειο χώρο για μια σύντομη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

Η αποχώρηση των μαθητών της Α΄ τάξης την Τρίτη θα είναι στις 11.30, την Τετάρτη στις 12.25 και από την Πέμπτη στις 13.15. Η παράδοση και η παραλαβή των παιδιών θα γίνεται στις πόρτες του σχολείου, καθώς η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στον χώρο του σχολείου παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

 Το Ολοήμερο Πρόγραμμα και η Πρωινή Ζώνη δε θα λειτουργήσουν προς το παρόν, καθώς δεν έχουν τοποθετηθεί στο σχολείο όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Στην ιστοσελίδα μας θα υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του Σχολείου. Μπορείτε όμως να επικοινωνείτε και στο τηλέφωνο 2810232169 εάν το κρίνετε απαραίτητο.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου σας ευχόμαστε

Καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και χαμόγελα!!!!