Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Μεγάλη Τρίτη

                                                                                 Βιβλιοδρόμιο
Καλημέρα!
Μεγάλη Τρίτη σήμερα!
Ο πίνακας της ημέρας απεικονίζει την παραβολή των δέκα παρθένων και είναι του Jorge Cocco Santangelo.
Ο Ιησούς μιλούσε συχνά με παραβολές, με μικρές ιστορίες σαν παραμύθια, για να μπορεί να μεταδώσει τη διδασκαλία του σε όλους εκείνους που τον άκουγαν: στους μορφωμένους, στους πλούσιους, στους φτωχούς, στους αγράμματους, στις γυναίκες, στα παιδιά, στους ξένους.
Γιατί ο Χριστός δεν ξεχώριζε τους ανθρώπους όπως έκαναν οι άνθρωποι. Έλεγε συχνά στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν τη διδασκαλία του:
"Δεν υπάρχει πια Ιουδαίος και ειδωλολάτρης, δεν υπάρχει δούλος και ελεύθερος, όλοι σας είστε ένας, χάρη στον Ιησού Χριστό ".
Η θέση των γυναικών και των παιδιών ήταν πολύ δύσκολη τα χρόνια εκείνα. Ο Χριστός εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στα μάτια των μαθητών του, στα μάτια όλων των ανθρώπων που τον πίστεψαν και τον ακολούθησαν.



Διαβάστε ένα άρθρο της Ελένης Μπετεινάκη για τη Μεγάλη Τρίτη.
Διαβάστε τον ύμνο της Κασσιανής, από τον σπουδαίο Φώτη Κόντογλου και ζωγραφίστε τον, αν θέλετε. Τον εμπνεύστηκε από μια γυναίκα που έσωσε ο Ιησούς από τον βέβαιο θάνατο με λιθοβολισμό.
Ακούστε το τροπάριο της Κασσιανής, όπως το έψαλλε η Νεκταρία Καράντζη στον Καθεδρικό Ναό «San Isidoro el Real” στην Ισπανία το 2016
Και για το τέλος μπορείτε να φτιάξετε το παζλ με θέμα τον πίνακα της ημέρας.
       
                                                 Πηγή: Βιβλιοδρόμιο