Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019


Μουσική συνάντηση 10ης Ομάδας

Όμορων Σχολείων

Τη φετινή σχολική χρονιά τα σχολεία της πόλης μας χωρίστηκαν σε ομάδες όμορων σχολείων προκειμένου να υπάρχει μια διασχολική συνεργασία και αλληλεπίδραση, διάχυση καλών ιδεών και πραγματοποίηση κοινών δράσεων.
Στην 10η ομάδα περιλαμβάνονται τα σχολεία: 18ο,  19ο , 20ο, 21ο, 37ο, 46ο, 47ο, 56ο Δημοτικά Σχολεία. Μέσα από κοινές συναντήσεις των Διευθυντών και Υποδιευθυντών των σχολείων, αποφασίστηκαν κάποιες κοινές δράσεις. Μια από αυτές ήταν και η Μουσική Συνάντηση των Σχολείων.
Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στον αύλειο χώρο του 37ου Δημοτικού Σχολείου. 



Κάθε σχολείο συμμετείχε στην εκδήλωση είτε με τη χορωδία του είτε με τους μαθητές μιας τάξης και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μουσικής του κάθε σχολείου ερμήνευσαν δύο τραγούδια.
Το δικό μας σχολείο εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές της Γ΄ τάξης. Τα παιδιά με τις βελούδινες φωνές ερμήνευσαν τα τραγούδια:
         Τι θέλω –Γεώργιος Δροσίνης, Μίκης Θεοδωράκης
            Το μαγισσάκι- Οδυσσέας Ελύτης, Νένα Βενετσάνου
Ήταν καταπληκτικά και καταχειροκροτήθηκαν. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!
Στο τέλος της εκδήλωσης, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν τραγούδησαν από κοινού ένα τραγούδι, ως επιστέγασμα της συνεργασίας.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν την  εκδήλωση και ευχήθηκαν να  δοθεί η ευκαιρία να συνεχιστεί η προσπάθεια.
Ευχαριστούμε πολύ τη Μουσικό του Σχολείου μας κ. Φιωτάκη Ιωάννα για την προσπάθεια που καταβάλλει και τη διδασκαλία των τραγουδιών στα παιδιά.