Τετάρτη 22 Μαΐου 2019


Διαδικασία εγγραφής – επιλογής μαθητών 
στην Α' τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων
για το σχολ. έτος 2019-2020
         Αγαπητοί γονείς
Όσοι από εσάς επιθυμείτε τα παιδιά σας να εγγραφούν στο Καλλιτεχνικό Σχολείο (Γυμνάσιο), για το σχολικό έτος 2019-2020 και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής και στη διενέργεια σχετικών εξετάσεων, πρέπει να υποβάλετε την αντίστοιχη αίτηση από 6 έως και 31 Μαΐου 2019.

         Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α' τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή σε κλήρωση άλλου Πρότυπου ή Πειραματικού Γυμνασίου.
Τα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια περιλαμβάνουν τις εξής κατευθύνσεις:
α. Εικαστικών Τεχνών β. Θεάτρου-Κινηματογράφου γ. Χορού
Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις. Στην περίπτωση αυτή ο γονέας/κηδεμόνας με την Αστυνομική του Ταυτότητα, υποβάλλει στο   Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Ηρακλείου διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.
Επισημαίνεται ότι, όσον αφορά την κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής οφείλουν να προσκομίσουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό στις οποίες θα αναφέρεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων. 
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Ηρακλείου (τηλ. 2810762610), εργάσιμες μέρες και ώρες.